Rantrée in Maastricht

€€€

Hoe was jouw ervaring?

5 positieve stemmen0 negatieve stemmen
Recensie schrijven

Contactgegevens

Adres

Openingstijden

Lunch Diner
ma Gesloten
di lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
wo lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
do lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
vr lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
za lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
zo Gesloten
Meer openingstijden

Eigenschappen

  1. Personeel
    • Chef: Ralph Hermans
  2. Omgeving
    • In het centrum
  3. Overnachten

Openingstijden

Lunch Diner
ma Gesloten
di lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
wo lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
do lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
vr lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
za lunch 12:00 - 16:30 diner 18:30 - 00:00
zo Gesloten
Meer openingstijden

Community

Hoe was jouw ervaring?

5 positieve stemmen0 negatieve stemmen
Recensie schrijven

Statistieken

  • Eten & drinken 9,4
  • Sfeer 9,4
  • Service 9,2
  • Prijs / kwaliteit 9,4
Het eindcijfer is 9,5. (Minimum: 1, Maximum: 10)
Verdeling van de eindcijfers

Hier zie je hoe de meningen over dit restaurant verdeeld zijn.

1 0
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 2
9 0
10 2
Verloop van restaurantwaardering

Hier zie je hoe de waardering van het restaurant door de tijd verloopt.

1563789116 83
1566901100 83
1570013084 83
1573125069 83
1576237053 83
1579349037 83
1582461021 83
1585573005 83
1588684989 83
1591796973 83
1594908957 83
1598020941 83
1601132925 83
1604244909 83
1607356894 83
1610468878 83
1613580862 83
1616692846 83
1619804830 83
1622916814 83
1626028798 83
1629140782 90
1632252766 90
1635364750 90
1638476734 90
1641588719 90
1644700703 90
1647812687 90
1650924671 90
1654036655 90
1657148639 90
1660260623 89
1663372607 89
1666484591 89
1669596575 89
1672708560 89
1675820544 89
1678932528 89
1682044512 95
1685156496 96
1688268480 96
1691380464 96
1694492448 96
1697604432 96
1700716416 96
1703828400 96
1706940385 96
1710052369 96
1713164353 94
1716276337 94

Recensies

  1. Chris

    4520 punten
  2. Geweldige ervaring!
    Bruiloft zoon en schoondochter gevierd met 9 pers.
    Heerlijk gegeten en getafeld. Uitstekende bediening die elk gerecht uitlegde.
    We hebben het 7 gangen diner genuttigd.
    Prachtig uitzicht!
    Absoluut voor herhaling vatbaar.

    • Eten & drinken 10
    • Sfeer 10
    • Service 10
    • Prijs / kwaliteit 10
    10
    1 positieve stem0 negatieve stemmen
  3. Mooie menu’s. Vegetarisch menu staat in tegenstelling tot veel andere restaurants op een prominente plaats op de kaart. Is geen variatie op het standaardmenu met vleesvervangers en heeft ook een eigen passend wijnarrangement. Wij bestelden beiden; vegetarisch is minstens net zo goed als het standaard menu.
    Mooi uitzicht.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 8
    • Service 7
    • Prijs / kwaliteit 8
    8,3
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  4. Safiere Henkes

    Een gedenkwaardige avond.
    Ons gezelschap, bestaande uit een groepje van 5, werd geplaceerd aan een ronde tafel. We hadden overzicht over het gehele restaurant en het prachtige uitzicht van het Dormio Resort. Als aperitief begonnen we met een verfrissende cocktail.

    We bestelde 3 maal het menu, 1 maal het vega menu en 1 maal een vis menu. ÉéN persoon wilde een wijnarrangement en de rest genoot van andere mooie wijnen. Over deze variatie werd totaal niet moeilijk gedaan, terwijl het restaurant geheel vol zat op deze maandagavond.

    Alle gerechten omvatten stuk voor stuk een genuanceerde en unieke smaak. De combinatie van alle ingrediënten, smaak en textuur liepen mooi in elkaar over. Verfijnde gerechten, mooi gepresenteerd met een bijzondere twist. Vriendelijk, kundig personeel. Uitstekende wijnkaart voor ieder wat wils.

    Doormiddel van de open keuken waren we getuigen dat er eventjes een jong kindje in de pannen mocht roeren. Nadien hoorde we dat ze daar waren met de Wens Ambulance. Een kippenvel moment als je weet dat een kind niet meer lang van het leven kan genieten. Een dikke chapeau voor deze organisatie en tevens voor Rantree die een laatste wens in vervulling heeft gebracht.

    Als afsluiting kreeg onze jarige een verrassingstaartje. Zelfs de eigenaar/chef kwam langs met een bijzondere wijn en maakte onze avond helemaal af.
    Wat een gedenkwaardige avond. Wij gaan zeker nog eens terug en raden het iedereen aan!

    • Eten & drinken 10
    • Sfeer 10
    • Service 10
    • Prijs / kwaliteit 10
    10
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  5. adriaan 74492 punten

    Ze stonden al even op onze wensenlijst, onze vakantie vonden we een geschikt moment. Geboekt voor een lunch op zondag. Parkeren kan voor de deur. Met de lift omhoog naar de bovenste etage van het Dormino hotel. De inrichting is modern en het uitzicht mooi. Kleine bistrotafels met comfortabel kuipstoelen.

    Een uitgebreide aperitiefkaart, ik ging voor een lekker witte. Dat werd de Boisrond 2016 van Valensac die goed beviel. Ernaast een trio fingerfood. Een cornetto gevuld met ijs van bleek- en bladselderij waarop een salade van groene appel met mierikswortel en dotje gel van groene appel, erg lekker.
    Een deegballetje met een lopende vulling van kerrie met kaffir limoen, afgewerkt met dotje gel van yuzu. Heerlijke frisse smaken met een bite.
    En een bitterbal gevuld met rendang van kip die subtiel gekruid was.

    De eerste amuse was opgebouwd met bereidingen van tomaat. Blokje marshmallow, zoetzuur, dotjes crème en plakje gedroogd, eromheen een olie van basilicum, aan tafel aangevuld met een gazpacho. Dat lepelde lekker weg.

    De tweede amuse was een dunne plak zacht gegaarde inktvis in een bouillon van bleekselderie, komkommer en koolrabi waarin een quenelle ijs van kimchi afgewerkt met krokantje van nori en dotje gel van citrus. Veel smaakjes die goed combinerden.

    De eerste begeleider werd met kennis van zaken gepresenteerd, een speciale witte Bordeaux geschonken uit een Bourgogne fles, Grains de Cocotte gemaakt van Sauvignon en Chardonnay 2018 lekker fris en sappig met tonen van tropisch fruit. Uit de keuken een goede presentatie op een mooi bord. Gebakken wilde gamba op een blok gegrilde watermeloen, ernaast een platte cilinder tartaar van watermeloen waarop een uit elkaar getrokken piccalilly subtiel afgekruid met roze peper, aan tafel afgewerkt met een hartige bouillon van ijzerkruid. Redelijk complex met mooie smaken en veel smaakbeleving waarnaast de wijn keurig aansloot. (8)

    Verder met een Toscaanse Vermentino van Aia Vecchia die uit karaf werd geschonken, elegant met subtiele kruidigheid. Ernaast een van mijn favoriete smakencombinaties. Een dikke plak gerookte palingfilet waarop geschaafd ijs van foie in een tarteletje, kleine blokjes zoetzure koolrabi en koriander cresse, aan tafel afgewerkt met een vinaigrette van dashi met koriander. Een hoofdrol voor de paling, de foie was door de lage temperatuur minder aanwezig. Ernaast frisse tonen en sappigheid om het gerecht wat lichter te maken zodat de wijn iets beter combineerde. (8)

    Uit Zuid Afrika een Chenin Blanc 2018 geplukt van oude stokken (ca. 35 jaar) gemaakt door Ken Forrester, verfijnd complex met tonen van meloen. Als basis een krokant gebakken doradefilet op een bedje van tapioca parels, erop een oester afgedekt met een gelei van zeewater en een spiegelei van kwartel, aan tafel afgewerkt met een bouillon van Ibérico ham. Prima cuisson, de oester was de smaakmaker van het gerecht en maakte de wijn lekkerder, de bouillon had voor mij ietsje hoger op smaak gemogen. (7,75)

    Over naar Australisch rood met een Cabernet Sauvignon 2015 van Vasse Felix, krachtig met tonen van braam, rode bes en een kruidige afdronk. Op het bord bereidingen van Anjou duif, twee borstfiles en een gekonfijt boutje, ernaast een partje artisjokhart, bereidingen van mais, pomme dauphine en stukjes bleekselderie, aan tafel afgewerkt met een eigen jus. De duif dat een prima cuisson en was mooi hoog op smaak, boutje was lekker sappig en iets verfijnder, de wijn was in balans. (8)

    Bediening was uitstekend gestart maar aan het eind toch enkele foutjes, wellicht omdat het wat drukker was geworden. Goede presentaties van wijn en spijs op een correcte, gezellige wijze.

    Samengevat was het een hele aangename kennismaking, moderne keuken met verfijnde gerechten waarnaast passende wijnen met een goed verhaal. Pluspunten voor de saus kannetjes die op tafel bleven. Partner was tevreden met haar vegetarische keuze. De locatie is prima, makkelijk bereikbaar met mooi uitzicht over het Limburgse landschap. Bedankt.

    • Eten & drinken 8
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit -
    8,3
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen