Bleue in Breda

€€

Hoe was jouw ervaring?

3 positieve stemmen0 negatieve stemmen
Recensie schrijven

Contactgegevens

Adres

Openingstijden

ma vanaf 12:00
di vanaf 12:00
wo vanaf 12:00
do vanaf 12:00
vr vanaf 12:00
za vanaf 12:00
zo vanaf 12:00
Meer openingstijden

Eigenschappen

  1. Overnachten

Openingstijden

ma vanaf 12:00
di vanaf 12:00
wo vanaf 12:00
do vanaf 12:00
vr vanaf 12:00
za vanaf 12:00
zo vanaf 12:00
Meer openingstijden

Community

Hoe was jouw ervaring?

3 positieve stemmen0 negatieve stemmen
Recensie schrijven

Statistieken

  • Eten & drinken 8,9
  • Sfeer 8,8
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,9
Het eindcijfer is 9. (Minimum: 1, Maximum: 10)
Verdeling van de eindcijfers

Hier zie je hoe de meningen over dit restaurant verdeeld zijn.

1 0
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 1
10 1
Verloop van restaurantwaardering

Hier zie je hoe de waardering van het restaurant door de tijd verloopt.

1537607818 98
1541254039 98
1544900261 98
1548546482 98
1552192704 98
1555838925 98
1559485147 98
1563131369 98
1566777590 98
1570423812 98
1574070033 98
1577716255 98
1581362476 98
1585008698 98
1588654920 98
1592301141 98
1595947363 98
1599593584 98
1603239806 98
1606886028 98
1610532249 98
1614178471 98
1617824692 98
1621470914 98
1625117135 98
1628763357 98
1632409579 98
1636055800 98
1639702022 98
1643348243 98
1646994465 98
1650640686 98
1654286908 98
1657933130 98
1661579351 98
1665225573 98
1668871794 98
1672518016 98
1676164237 98
1679810459 98
1683456681 98
1687102902 98
1690749124 98
1694395345 98
1698041567 98
1701687789 98
1705334010 98
1708980232 98
1712626453 91
1716272675 91

Recensies

  1. Stef

    1307 punten
  2. Voor de verjaardag van mijn vrouw hadden we gereserveerd bij Bleue. Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en mochten we kiezen tussen een hoge of lage plek. We kozen voor het laatste. Je komt dan in principe naast elkaar te zitten ipv tegenover elkaar.
    De zaak is sfeervol ingericht en er hangt een enorme hoeveelheid foto's uit Parijs. We beginnen lekker met een Crémant de Bourgogne, Domaine Borgeot waarbij we een 2-tal kleine lekkere amuses geserveerd krijgen.

    Als bites beginnen we met een flink plank charcuterie en sprotjes met aioli. Een meer dan prima begin. Er was een klein issue met de charcuterie maar dit werd netjes opgelost.
    We besluiten voor 4 gangen (2 voorgerechten, hoofdgerecht en dessert) te gaan. We krijgen de volgende gerechten op tafel:

    Qeue de boeuf - gestoofde ossenstaart met carpaccio, truffelpolenta, koolrabi en bloedsinaasappel -> Het gerecht ziet er schitterend uit. Heerlijke boterzachte & hartige ossenstaart welke prima combineert met de carpaccio. De bloedsinaasappel geeft er een lekker frisje bij. Top!
    Rendang et satay - rendag van iberico nek en saté van scampi, gomasio, kroepoek, taugé -> Heerlijke rendang en ook een prima scampi met een lekkere saté marinade. Ook de kroepoek is erg lekker. En ook weer mooi opgemaakt!
    l’Aile de raie (Saint-Rémy-de-Provence) - gebakken rogvleugel, vijg, lardo, knolselderij, szechuan -> De vis was perfect bereid en viel mooi uit elkaar. Alles prima op smaak. De vijg smaakte er prima bij. De szechaun kon ik niet echt terug vinden, maar dat maakte het gerecht niet minder.
    Boudin noir - Franse bloedworst met gebakken coquille, pastinaak, appel, macadamia, beurre blanc -> klassieker dan dit kan bijna niet. En dat is met reden. Perfecte combinaties van smaken. Een een uitstekend bereide bloedworst. Heerlijk!

    Als hoofdgerechten kregen we:

    Entrecôte de boeuf - gegrilde runder entrecôte, pommes duchesse, beurre maître d’hôtel met als extra optie de gebakken foie -> Hier moest een supplement voor worden betaald, maar dat was het meer dan waard. Perfecte entrecöte, een lekkere pumme duchesse (enkelvoud, want je krijgt er maar één) en een flinke foie. En die saus! wauw!
    Rouget aux moules - rode mulfilet met mosselen, schaaldierensaus, venkel, sinaasappelcouscous -> Ook weer een plaatje om te zien. Mooie mosselen en een mooi op de huid gebakken mulfilet. Heerlijk!

    Daar mijn vrouw inmiddels ver vol zat, ging zij voor alleen een koffie met friandises. Ik zelf ging voor Parfait à la réglisse - zoethoutparfait met tropisch fruit, ananas, chiboust, djoeroek, yuzu -> Dit dessert kwam in een drieluik op tafel. Naast dat het er perfect uit ziet, smaakte het fantastisch. Het Yuzu ijs was zo zacht als zijde. Lekkere crunch bij de parfait. Een van de betere desserts welke ik ooit op heb.

    Verder een hele plezierige (jonge) bediening die hard werkt, maar wel de tijd voor je neemt. We hebben 3 uur binnen gezeten en heerlijk genoten. Zeker voor herhaling vatbaar!

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    2 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  3. Jenny De Maeyer

    Zeer lekker gegeten. Een aangename plek, zonder pretentie. En vooral een kok die je in een sterrenrestaurant zou verwachten!

    • Eten & drinken 10
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 10
    9,8
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen